Pujian Setelah Adzan Liriknya Sangat Lengkap

Pujian Setelah Adzan – Selamat datang, ya kali ini saya akan membagikan anda lirik pujian setelah adzan lengkap dari berbagai sumber.

Inilah lirik pujian setelah adzan.

daftar isi

Pujian Setelah Adzan

pujian setelah adzan
iscf.org

Ilahilas: Doa Abu Nuwas setelah Shalat Jum’at

إِلهِي لَسْتُ لِلْفِرْدَوْسِ أَهْلاً # وَلاَ أَقْوَى عَلىَ النَّارِ الجَحِيْمِ
فَهَبْ ليِ تَوْبَةً وَاغْفِرْ ذُنُوْبيِ # فَإِنَّكَ غَافِرُ الذَّنْبِ العَظِيْمِ

ذُنُوْبيِ مِثْلُ أَعْدَادِ الرِّمَالِ # فَهَبْ ليِ تَوْبَةً يَاذاَالجَلاَلِ
وَعُمْرِي نَاقِصٌ فيِ كُلِّ يَوْمٍ # وَذَنْبيِ زَئِدٌ كَيْفَ احْتِمَالِ

إِلهِي عَبْدُكَ العَاصِي أَتَاكَ # مُقِرًّا بِالذُّنُوْبِ وَقَدْ دَعَاكَ

فَإِنْ تَغْفِرْ فَأَنْتَ لِذَا أَهْلٌ # فَإِنْ تَطْرُدْ فَمَنْ نَرْجُو سِوَاكَ

Duh Pengeran kula sanes ahli suwarga
Nanging kula mboten kiyat wonten neraka
Mugi Tuhan paring taubat dumateng kula
Estu Tuhan kang ngapura agunge dosa

Dosa kula kados wedhi ing segara
Mugi gusti kersa nampi taubat kula
Saben dinten dosa kula tambah umur suda
Kados pundi anggenipun kula nyangga

Duh Gusti kawula sowan dhateng Paduka
Sarana ngakeni dosa kelawan ndunga
Yen paring ngapura estu Gusti kuwasa
Yen mboten dingapura sinten pengajeng kula

Puji-Pujian Eling-Eling Aja Dumeh

صَلِّ وَ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَى احْمَدَ… صَلِّ وَ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَى احْمَدَ…
وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ.. وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

Ojo dumeh pinter banjur do keminter 2x
Pinter yen ora bener uripe bakal keblinger 2x

Ojo dumeh ayu banjur do kemayu 2x
Elingono tuwomu ompong peyot ora ayu 2x

Ojo dumeh sugih banjur do semugih 2x
Bondo iku mung nyilih mbesuk bakale mulih 2x

Ojo dumeh mlarat banjur ragelem sholat 2x
Mlarat yen ora sholat rugi dunyo lan akherat 2x

Ojo dumeh siro uwis mulyo
sugih bondo mas picis raja brono
ora kelingan marang ingkang moho mulyo
donyo brono kuwi kenane lungo

Ojo dumeh siro wus kuwoso
njur adigang adigung adiguno
Ora kelingan marang ingkang gawe jagad
Pangkat drajat kuwi kenane minggat
Reff: 1
Eling-eling siro manungso
Urip ing ndoyo kuwi mung sadelo
Paribabase urip mung mampir ngumbe
printahe gusti ojo dilalekake

Eling-eling siro manungso
Sopo urip bakal ketekan pati
Urip mati kjuwi kagungane gusti
Sopo wae ora biso anyelaki
Reff: 2
Ojo dumeh siro wis mulyo
sugih bondo mas picis raja brono
ora kelingan marang ingkang moho mulyo
donyo brono kuwi kenane lungo

Ojo dumeh siro wus kuwoso
njur adigang adigung adiguno
Ora kelingan marang ingkang gawe jagad
Pangkat drajat kuwi kenane minggat
Reff: 3
Eling-eling siro manungso
Urip ing ndoyo kuwi mung sadelo
Paribabase urip mung mampir ngumbe
printahe gusti ojo dilalekake

Ojo dumeh siro wis mulyo
sugih bondo mas picis raja brono
ora kelingan marang ingkang moho mulyo
donyo brono kuwi kenane lungo

Pujian Setelah Adzan : Kerèta Jawa

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ طَهَ رَسُوْلِ اللَّهْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ يَس~ حَبِيْبِ اللَّهْ

Ayo kabèh para manungsa,

Mumpung urip ning alam donya,

Mbok ya padha-padha èlinga,

Limang wektu ndang lakonana.

Èlingana yèn wayah panggilan,

Yèn wis budhal (o)ra kena wakilan,

Disalini nganggo kain putih,

Yèn wis budhal ora bisa mulih.

Tumpakané Kerèta Jawa,

Rodha papat rupa manungsa,

Jujugané omah guwa,

Tanpa bantal tanpa k(e)lasa.

Omahé (o)ra ana lawangé,

Turu dhéwé (o)ra ana kancané.

Nyawané wis m(e)layang,

Ragané kecemplung juglang,

Ditutupi anjang-anjang,

Diurug disawur kembang.

Tangga-tangga padha nyawang,

Padha nangis kaya wong nembang,

Puji-Pujian Sollallohu ‘alayasin

(‘Asar)

صَلَّ اللَّهُ عَلَى يـسٍ … اَحْمَدَالْهَادِ الْآمِينْ

وَآلِهِ وَصَحْبِهِ … وَصَحْبِهِ اَجْمَعِينْ

 

Puji-Pujian Setelah Adzan Ilaahilas

اِلَهِىْ لَسْتُ لِلْفِرْدَوْسِ اَهْلاَ .. وَلاَ اَقْوَى عَلَى النَّارِ الْجَحِيْمِ

فَهَبْ لِىْ تَوْبَةً وَّاغْفِرْذُنُوْبِ.. فَاِنَّكَ غَافِرُ الذَّنْبِ الْعَظِيْمِ

ذُنُوْبِيْ مِثْلُ أَعْدَادِ الرِّمَـالِ فَهَبْ لِيْ تَوْبَةً يَا ذَالْجَلاَلِ

وَعُمِرِيْ نَاقِصٌ فِيْ كُلِّ يَوْمٍ وَذَنْبِيْ زَائِدٌكَيْفَ احْتِمَالِ

Duh gusti kulo sanes ahli suwargo

Nanging kulo mboten kiyat wonten neroko

Mugi gusti kerso amaringi taubat

Lan ngapuro dosa lampah ingkang lepat

Duso kulo kados pasir ing segoro

Mugi nampi tobat, Alloh ingkang mulyo

Umur kulo suda ing sak bendintene

Duso kulo tambah dos-pundi kulo nyanggane

 

Puji-Pujian Setelah Adzan Sifat Alloh wujud

اَللَّهْ وُجُودْ قِدَامْ بَقَاءْ – مُخَالَـفَةُ لِلْحَوَادِثِ

قِيَامُهُ بِنَفْسِهِ – وَحْدَانِيَةْ قُدْرَةْ اِرَادَةْ عِلْمُ حَيَّةْ

سَمَعْ بَصَرْ كَلاَمْ – قَا دِرًا مُوْرِدًا عَالِمًاحَيًّا سَامِعًا

بَصِيْرًا مُتَكَلِّمًا

Rongpuluh sifat wajibe Alloh

Sifat mukhale ugo rongpuluh

Siji sifat wenange Alloh

فِعْلُ مُمْكِنٍ اَوْ تَرْكُهُ

 

Puji-Pujian Setelah Adzan Sekarat Pati

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ طَهَ رَسُوْلِ اللَّهْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ يَس~ حَبِيْبِ اللَّهْ

Ojo siro banget-banget

Nggonmu bungah ono ndonyo

Malaikat juru pati

lirak-lirik maring siro

Nggone nglirik Malaikat

Arep njabut nyowo siro

Yen wes teko titi mongso

Kudu budal ra keno semoyo

Larane sekarat pati

Sewu loro dadi siji

Mergo urip podo lali

Maring tuntunan Agami

Ninggal Sholat ninggal ngaji

Mong ma`siat seng dilakuni

Mulo urip seng ati-ati

Tembe mburi ben ora rugi

Sopo wonge gelem iman,

Taat miring dawuh Pengeran

Uripe tukun semahyang

Ora lali nderes Al-Qur`an

Rino wengi seneng wiridan

Amal sunnah dadi pakulan

Lamun mati sekarate gampang

Ora kroso babar pisan.

Puji-Pujian Getun temen

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ طَهَ رَسُوْلِ اللَّهْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ يَس~ حَبِيْبِ اللَّهْ

Getun temen ngungun temen

Ngumur siji ora guno

Sebab riya kelawan dengki

Ora Ngabekti kang Moho suci

Gede banget ganjarane

Wong ngibadah netepi jamaah

Karo lungguh nunggu imame

Puji lan dzikir ing panggonane

Eling-eling siro manungso

Sadurung mati Podho tobato

Tobat sakwise mati ojo

Krono ora bakal den tompo

Laa Haula Wala Quwwata Illa (Pujian Setelah Adzan Maghrib)

لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّتَ اِلاَّ
.. لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّتَ اِلاَّ
إلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ … إلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ

Mboten wonten daya lan mboten kiyat

Mboten wonten daya lan mboten kiyat

Kejawi angsal pitulunge Allah

Kejawi angsal pitulunge Allah

Sifate Allah kang Maha Luhur

Sifate Allah kang Maha Luhur

Sifate Allah kang Maha Agung

Sifate Allah kang Maha Agung

LIRIK SHOLAWAT JAWA

DAN BAHASA INDONESIA

Puji-pujian Rukun Iman(qobla subuh)

سُبْحَانَ ا للَّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ..
وَلاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَا للَّهُ أَكْبَرْ ..
لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ ..بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ.
آمَنْتُ بِا للَّهِ وَمَلاَئِكَتِهِ (اللّه)وَكُتُبِهِ وَرَسُولِهِ ..، وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَبِالْقَدَرِ خَيْرِهِ ..
وَشَرِّهِ مِنَ ا للَّهِ تَعَالَى

Puji-pujian rukun islam
(maghrib)

اَللّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ، عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللَّهِ..
Eling –eling wong urip bakale mati..
Ojo bungah maring dunyo mulyo mukti
Luru ngelmu wong ngibadah ingkang ngerti..
Murih ngamal wiwit urip tumeko mati
Eling –eling wong urip bakale mati..
Ojo bungah maring dunyo mulyo mukti
Rukune islam iku limang perkoro..
Ingkang dingin ngucapaken sahadat loro
Kaping pindo manjing wektu kudu solat
Kaping telu lamon sugih aweh zakat
Kaping papat puoso wulan romadhon
Kaping limo munggah haji lamon kuwoso.

Baca Juga  Siapa Halimah Yacob ? Fakta Raja Bolos Sekolah yang Jadi Presiden

Puji-pujian ati-ati urip ning alam dunyo
(Isya)

اَللّهُـمَّ صَلِّ.. صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ، عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ ا للَّهِ..
Sopo wonge wani ninggalake solat
Titenono yen siro lagi sekarat
Lara banget nganti ora biso sambat
Ditekani pirang – pirang malaikat
Sa’ wuse mati di.. kubur ditinggal lungo
Ditekani malaikat ingkang loro
Malaikat teko ngowo alat sikso
Mulo ngati – ati urip ning alam ndunyo

Puji-pujian Laa Khaula
(maghrib)

لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ..
لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ..
إِلاَّ بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ….، إِلاَّ بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ

Mboten wonten doyo lan mboten kiyat
Mboten wonten doyo lan mboten kiyat
Kejawi angsal pitu..lunge ..Alloh
Kejawi angsal pitu..lunge ..Alloh
Sifate Alloh kang moho luhur
Sifate Alloh kang moho luhur
Sifate Alloh kang moho Agung
Sifate Alloh kang moho Agung

Puji-pujian lahir Nabi
(magrib)

اَللّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ مُحَمَّدْ ، يَارَبِّ صَلِّ عَلَيْهِ وَسَلِّمْ
فِيْ حُبِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدْ..
Gusti kanjeng nabi, lahire ono ing mekkah..,
dinten isnen tanggal rolas tahun gajah..,
ingkang ibu asmane siti aminah ..,
ingkang romo asmane sayyid Ngabdulloh.

Puji-pujian kehususan Nabi
(habis wiridan solat)
لَمْ يَحْتَلِمْ قَطُّ طَهَ مُطْلَقًا أَبَدَا
وَمَا تَثَأَبَ أَصْلاً فِىْ مَدَالزَّمَنِ
مِنْهُ دَوَابُ فَلَمْ تَحْرَبْ وَمَا وَقَعَتْ
ذُبَابَةٌ أَبَدًافِى جِسْمِهِ الْحَسَنِ
بِخَلْفِهِ كَأَمَامٍ رُؤْيَةً ثَبَتَا
وَلَايُرَى ظِلُّهُ فِى شَمْسِ ذُوْفَطَنِ
كَتْفَاهُ قَدْ عَلَتَا قَوْمًا إِذَاجَلَسُوْا
عِنْدَالْوِلاَ دَةِ صِفْ يَا ذَابِمُحْتَتَنِ
هَذِه الَخَصَائِصُ فَاحْفَظْهَا تَكُنْ أَمِنَ
مِنْ شَرِّنَارٍ وَسُرَقٍ وَمِنْ مِحَنِ

Puji-pujian solat jamaah
اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ مُحَمَّدْ ، يَارَبِّ صَلِّ عَلَيْهِ وَسَلِّمْ
Sing sopo wonge ora gelem jamangah solat, mengko ora ulih pitulikur drajat.
He poro konco podo sregep jamangah solat, (mengko bakal ulih pitulikur drajat)

Puji-pujian Setelah azdan
(Magrib)

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ مُحَمَّدْ ، يَارَبِّ صَلِّ عَلَيْهِ وَسَلِّمْ
He sedulur sa uwise ono azdan
ojo podo katungkul omong-omongan,
enggal enggal podo wudu terus dandan,
mlebu mesjid lakonono kesunatan,
solat sunat ojo nganti ketinggalan
nunggu imam sinambi puji-pujian,
imam teko dikomati terus sembayang,
bar sembayang ojogiri bubar during wiridan.

Puji-pujian sahabat nabi dan Ngaji cari ilmu
(magrib)

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ
Abu bakar sohabat nabi
Umar usman sayyidina ngali .
Poro putro diwulang ngaji yen mboten saget pasrah pak kyai
Ngaji qur’an, kitab, berjanji yen mboten saged tentune rugi..
Rugi ndunyo ora dadi opo rugi akherat bakal disikso
Ono ing kubur bakal disikso
Mungkar nakir kang bakal nikso…

Puji-pujian sahabat Ngaji awit cilik
(Isya)

عِبَادَاللَّهْ.. عِبَادَاللَّهْ..أَغِيْثُنَا لِأَجْلِ اللَّهْ
وَكُنُوْا عَوْنَنَالِلَّهْ..عَسَى نَحْظَى بِأَجْلِ اللَّهْ
Wiwit cilik diwulang ngaji
Besuk gede dadi wong aji
Ngaji iku okeh ragade
Ojo eman marang sanguine
Ojo ngaji semoyo tuwo
During karuan umurmu dowo[dlr]

Puji-pujian Sayyidul istighfar
(ashar)
أَللَّهُـمَّ أَنْتَ رَبِّ .. لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِيْ وَاَنَا عَبْدُكَ وَاَنَا عَلَى عَهْدِكَ..وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّمَا صَنَعْتُ أَبُؤُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُؤُبِذَنْبِيْ فَاغْفِرْلِيْ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوْبَ إِلاَّ أَنْتَ .

Puji-Pujian Istighfar Minkulli Zdambi
اَسْتَغْفِرُاللّهَ الْعَظِيمْ ..، مِنْ كُلِّ ذَنْبِ الْعَظِيمْ
لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوْبَ إِلاَّ رَبُّ الْعاَ لَمِيْن

Puji-Pujian Istighfar Lagu Cina
(subuh)

اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الْعَظِيمْ ..،
اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الْعَظِيمْ ..،
اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الْعَظِيمْ ..، اِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمْ
Gusti alloh kulo nyewun ngapuro
Gusti alloh kulo nyewun ngapuro
Sekathahe duso kulo
Duso agung ugo duso ingkang alit
Mugi alloh paringono ampunan
Mugi alloh paringono ampunan
[mhr]….dst

Puji pujian Setelah Adzan Rukun Iman-1 (qobla subuh)

سُبْحَانَ ا للَّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ..
وَلاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَا للَّهُ أَكْبَرْ ..

لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ ..بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ.

آمَنْتُ بِا للَّهِ وَمَلاَئِكَتِهِ (اللّه)وَكُتُبِهِ وَرَسُولِهِ ..، وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَبِالْقَدَرِ خَيْرِهِ .. وَشَرِّهِ مِنَ ا للَّهِ تَعَالَى..

عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُوْنَ

Puji-Pujian Rukun Iman-2 (‘Isya)

يَا رَسُوْ..لَ اللَّهْ- اَللَّهْ- سَلاَمٌ عَلَيكْ
يَا رَفِيْعَ الشَّانِ وَ-نِ وَالدَّرَج ِ

Rukunipun iman wajib den weruhi

Nenem cacahe bejo wong kang meruhi

(1)Siji ngandel wujude Alloh tan mamang

Dzat kang gawe kabeh mahluq tanpo rewang

Kabeh mahluq bakal sowan mring pengeran

Kaprikso olo becik lakuning badan

Panca ndriyo limo matur ijen-ijen

Datan biso gorohake ing pendangon

(2)Loro ngimanaken malaekate Alloh

Den titahake ngibadah mring dzate Alloh

Malaekat tanpo romo ibu sami

Moho nuce-ake Alloh rino wengi

Lan kang ngrekso kabeh mahluq langit bumi

Nyuwunake kabejan mring jalmo sami

Lan kang dadi duta nurunke rejeqi

Sekehe leloro sepadane gonta-ganti

(3)Telu ngimanake mring kitabe Alloh

Den turunke mring utusane Alloh

Nabi dawud katurunan kitab Zabur

Musa katurunan Toret nggo pitutur

Nabi Isa ngasto Injil keparingan

Njeng nabi Muhamad keparingan Qur’an

Kitab Qur’an mujizat kang dantan lawan

Nyapengati mring jin serto insan

Supangate Rosul kaungkulan Qur’an

Mulo bejo wong kang nderek dawuh Qur’an

Moco Qur’an toto kromo bener mapan

Supangate Qur’an ngunggahake izinan

Poro mahluq biso seneng sarto mapan

Biso mangan ngumbe ugo berkah Qur’an

(4)Papat ngimanaken mring utusane Alloh

Rosul temen neka-ake dawuhe Alloh

Alloh ngutus mring utusan kanggo conto

Mring kito poro menungso kelawan nyoto

Lan kang dadi obor jagat ingkang roto

Sirnane utusan kito rusak lampah kito

(5)Limo ngimanake dinone Qiyamat

Dinone pungkasan ingkang lamat-lamat

Bintang-rembulan bumi langit ajur bentusan

Sirno ilang datan katon manungso kewan

Poro mahluq sirno datan urip katon

Sa’liyane Alloh dzat kang noto lelakon

Sa’ banjure bumi ngetoke simpenan

Metu saking kubur koyo wong kranjingan

Tangi saking kubur bingung pating blulung

Sambat njaluk tulung tan ono wongkang biso nulung

Bapak biyung lali anak lali kadang

Lali ngorat banget susah-e lan wirang

Wotsirotol mustaqim lembut landep (rumbil) gonjang ganjing

Yen ra-oleh pitulung nyemplung neroko manjing

(6)Nenem ngimanake pestene pengeran

Neroko suwargo pugkasan ono tenan

Pesten wongkang angas mampang mring-da wuh Qur’an

Den ancam neroko langgeng tan pungkasan

Pesten wongkang nderek dawuh(e) Alloh lan utusan

Den ebang suwargo widodari wildan

Nyuwun kulo mring Alloh kang sifat Rohman

Nitipno ing kito telogo poan

Mugi ngrekso ing.. kito duh.. pengeran

Sikso neroo..ko kubur-pitakonan

Mugi nglebet..no.. ingkito kempal mu’min

Lumebet ing suwargo Amin ya Amin

Puji pujian Setelah Adzan rukun islam (maghrib)

اَللّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ، عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللَّهِ..

Eling –eling wong urip bakale mati..

Ojo bungah maring dunyo mulyo mukti

Luru ngelmu wong ngibadah ingkang ngerti..

Murih ngamal wiwit urip tumeko mati

Wajib pasrah wong ngandel maring pengeran

Sarto nderek marang nabi kang pungkasan

Rukune islam iku limang perkoro..

(1) Ingkang dingin ngucapaken sahadat loro

(2) Kaping pindo manjing wektu kudu solat

(3) Kaping telu lamon sugih aweh zakat

(4) Kaping papat puoso wulan romadhon

(5) Kaping limo munggah haji lamon kuwoso.

Puji pujian  Setelah Adzan ati-ati urip ning alam dunyo (Isya)

اَللّهُـمَّ صَلِّ.. صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ، عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ ا للَّهِ..

Sopo wonge wani ninggalake solat

Titenono yen siro lagi sekarat

Baca Juga  Cara Agar Mantan Menyesal dan Minta Balikan Seumur Hidup (Tanpa Dukun) 

Lara banget nganti ora biso sambat

Ditekani pirang – pirang malaikat

Sa’ wuse mati di.. kubur ditinggal lungo

Ditekani malaikat ingkang loro

Malaikat teko nggowo alat sikso

Mulo ngati – ati urip ning alam ndunyo

Puji pujian Setelah Adzan Laa Khaula (maghrib)

لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ..
لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ..
إِلاَّ بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ….، إِلاَّ بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ

Mboten wonten doyo lan mboten kiyat

Mboten wonten doyo lan mboten kiyat

Kejawi angsal pitu..lunge ..Alloh

Kejawi angsal pitu..lunge ..Alloh

Sifate Alloh kang moho luhur

Sifate Alloh kang moho luhur

Sifate Alloh kang moho Agung

Sifate Alloh kang moho Agung

Pujian Setelah Adzan : Puji pujian lahir Nabi (magrib)

اَللّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ مُحَمَّدْ ، يَارَبِّ صَلِّ عَلَيْهِ وَسَلِّمْ

Gusti kanjeng nabi, lahire ono ing mekkah..,

dinten isnen tanggal rolas tahun gajah..,

ingkang ibu asmane siti aminah ..,

ingkang romo asmane sayyid Ngabdulloh.

5.a.Puji-pujian kehususan Nabi (habis wiridan solat)

لَمْ يَحْتَلِمْ قَطُّ طَهَ مُطْلَقًا أَبَدَا

Kanjeng Nabi Muhammad ora tahu ingimpi olo

وَمَا تَثَائَـبَ أَصْلاً فِىْ مَدَى الزَّمَنِ

Lan ugo o-ra tahu angob sa’lawase mongso

مِنْهُ الدَّوَابُ فَلَمْ تَهْرَبْ وَمَا وَقَعَتْ

Gegremetan ora podo mlayu maring njeng nabi

ذُبَابَةٌ أَبَدًافِى جِسْمِهِ الْحَسَنِ

Saking baguse badan laler menclok ora wani

بِخَلْفِهِ كَأَمَامٍ رُؤْيَةً ثَبَتَا

Podo wae priksaan mburi karo ngarepan

وَلَايُرَى أَثْرُبَوْلٍ مِنْهُ فِيْ عَلَنِ

Lan ora ono labete uyuh ingda-lem klahiran

وَقَلْبُهُ لَمْ يَنَمْ وَالْعَيْنُ قَدْ نَعَسَتْ

Lan penggalihe ora sa-re tapi peningale

وَلَايُرَى ظِلُّهُ فِى الشَّمْسِ ذُوْفَطَنِ

Lan lamon pepanasan tanpo o-no layange

كَتْفَاهُ قَدْ عَلَتَا قَوْمًا إِذَاجَلَسُوْا

Lan pundak lorone ngunggu-li wong le-lenggahan

عِنْدَالْوِلاَ دَةِ صِفْ يَا ذَابِمُحْتَتَنِ

Lan naliko den putro-a-ken wus den sunati

هَذِه الَخَصَائِصُ فَاحْفَظْهَا تَكُنْ أَمِنَ

Iki khosi-at rolas ayo podo den apalno

مِنْ شَرِّنَارٍ وَسُرَقٍ وَمِنْ مِحَنِ

Supoyo sla-met soko geni maling lan cubo

Puji pujian Setelah azdan Magrib

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ مُحَمَّدْ ، يَارَبِّ صَلِّ عَلَيْهِ وَسَلِّمْ

He sedulur sa uwise ono azdan

ojo podo katungkul omong-omongan,

enggal enggal podo wudu terus dandan,

mlebu mesjid lakonono kesunatan,

solat sunat ojo nganti ketinggalan

nunggu imam sinambi puji-pujian,

imam teko dikomati terus sembayang,

bar sembayang ojogiri bubar durung wiridan.

Pujian Setelah Adzan : sahabat nabi diwulang Ngaji

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ

Abu bakar sohabat nabi

Umar usman sayyidina ngali .

Poro putro diwulang ngaji yen mboten saged pasrah pak kyai

Ngaji qur’an, kitab, berzanji yen mboten saged tentune rugi..

Rugi ndunyo ora dadi opo rugi akherat bakal ciliko

Ono ing kubur bakal disikso

Mungkar nakir kang bakal nyikso…

Pujian Setelah Adzan : sahabat Ngaji awit cilik (Isya)

عِبَادَاللَّهْ.. رِجَالَ اللَّهْ..أَغِيْثُنَا لِأَجْلِ اللَّهْ

وَكُنُوْا عَوْنَنَالِلَّهْ..عَسَى نَحْظَى بِأَجْلِ اللَّهْ

Wiwit cilik diwulang ngaji

Besuk gede dadi wong aji

Ngaji iku okeh ragade

Ojo eman marang sangune

Bocah cilik ayo podo ngaji

Besuk gede supoyo ngerti

Ngaji iku suwe mangsane

Ojo wegah marang angele

Senejan angel koyo ngopo

Suwe suwe mesti biso

Ayo konco neng madrasah

Papan ngaji Bocah –bocah

Ojo ngaji semoyo tuwo

Durung karuan umurmu dowo

Ojo ngaji sumoyo sugih

During sugih nyowo wis mulih

Puji-pujian Sayyidul istighfar (ashar)

أَللَّهُـمَّ أَنْتَ رَبِّىْ .. لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِيْ وَاَنَا عَبْدُكَ وَاَنَا عَلَى عَهْدِكَ..وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّمَا صَنَعْتُ أَبُؤُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُؤُبِذَنْبِيْ فَاغْفِرْلِيْ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوْبَ إِلاَّ أَنْتَ .

Pujian Setelah Adzan Istighfar Mugi Muwuhi Rohmat (cocok subuh)

اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الْعَظِيمْ .. اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الْعَظِيمْ ..
اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الْعَظِيمْ اِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمْ

Gusti alloh kulo nyuwun ngapuro 2x

Sekathahe duso kulo

Duso agung kelawan ingkang alit

Mboten wonten ingkang saged ngapuro 2x

Sanesipun Tuhan kang moho agung

Kang ngratoni sekathahe poro ratu

Nggih meniko Alloh asmane 2x

Kang kagungan sifat Rohman

Kang kagungan sifat Rokhim

اَللَّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ.. اَللَّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ..
سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَّ عَلىَ آلِهِ مُحَمَّدْ

Gusti Alloh mugi muwuhi Rohmat 2x

Dumateng kanjeng nabi Muhammad

Soho dateng kawulo warganipun

لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ .. لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ
لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ ..إِلاَّ بِا للَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ
لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهْ.. لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهْ..
مُحَمَّدٌ رَّسُوْلُ اللَّهْ.. صَلَّ اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمْ

Puji-pujian istighfar robbal baroya (Shubuh)

أَسْتَغْفِرُاللَّهْ.. رَبَّ الْبَرَايَا
أَسْتَغْفِرُاللَّهْ.. مِنَ الْخَطَايَا
رَبّـِيْ زِدْنِيْ عِلْمًا نَافِعَا..
وَوَافِقْنِيْ عَمَلاً صَالِحَا..
وَأَغْنِيْ رِزْقًا حَلَلاَ..
وَأكْتُبْ عَلَيْنَا تَوْبَةً نَصُوْحَا..
وَأكْتُبْ عَلَيْنَا تَوْبَةً نَصُوْحَا..
يَاحَنَّانُ يَامَنَّانُ يَادَيَّانُ يَاسُلْطَانْ

Puji-Pujian Istighfar Masayikhina

أَللَّهُـمَّ اغْفِرْلَنَا ذُنُوْبَنَا وَلِوَالِدِنَا وَ لِمَشَا يِيْحِنَا وَلِجَميْعِ الْمُسْلِمِيْن وَالْمُسْلِمَاتْ

Duh gusti kulo nyuwun ngapuro

Sekathahe duso kulo…

Lan dosane tiang sepah kalih kulo

Lan dosane guru(guru) kulo

Lan dosane tiang islam lanang wadon

Lan dosane mukmin lanang lan mukmin wado

Pujian Setelah Adzan Istighfar Allohhummaghfirli

أَللَّهُـمَّ اغْفِرْ لِيْ ذُ نُوْبِيْ وَلِوَالِديَّ
وَارْ حَمْهُمَا .. وَارْ حَمْهُمَا ..كَمَا رَبَيَانِيْ صَغِيْرَا

Ya Alloh kulo nyuwun ngapuro

Sekathahe duso kulo…

Lan dosane bapak ibu kulo

Ugi umat islam sedoyo 2x

Puji-Pujian Istighfar Afuwwun Karim

(maghrib)

أَللَّهُـمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمْ. .

تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّيْ يَا كَرِيمْ..

Duh gusti alloh kulo nyuwun dipun ngapunten

Sekathahe duso kulo enjang sonten

Menawi mboten ya Alloh dipun ngapunten

Ingkang bade paring maghfiroh puniko sinten

 

Puji-Pujian Khusnul Khotimah

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ… مُحَمَّدْ شَافِـعِ الْآ نَامْ

وَآلِهِ وَصَحْبِهِ… وَسَلِّمْ عَلىَ دَوَامْ

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهْ…أَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينْ

مُحَمَّدٌ رَسُوْلُ اللَّهْ…صَادِقُ الْوَعْدِ الْآمِينْ

Ya Alloh kulo nyuwun umur panjang ingkang berkah

Ya Alloh i kulo nyuwun benjang pejah husnul khotimah

25.Puji-pujian Sapu Jagat

رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيا حَسَنَةْ وَفِي الآخِرَةِ حَسَنةً وَّ قِنَا عَذَابَ النَّارْ

Duh gusti Duh gusti paring rohmat kesahenan

kesahenan wonten ing dunyo

Keslametan wonten akherat.. [ubd]

Puji-pujian Njaluk udan

(Maghrib saat kemarau)

اَللَّهُـمَّ أَسْقِنَا غَيْثَا مُغِيْثَا وَلاَ تَجْعَلْنَا مِنَ الْقَانِطِينْ

Duh gusti Alloh mugi nyiram kulo

Kelawan udan ingkang nylametaken

إِسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّاراَ

يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَاراَ

وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَّبَنِينَ وَيَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَّيَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهَاراَ

رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيا حَسَنةْ وَفِي الآخِرَةِ حَسَنةً وَّقِنَا عَذَابَ النَّارْ

Pujian Setelah Adzan : Tauhid

(Isya)

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهْ.. هُوَ اللَّهْ خَالِقُ الْعِبَادْ..

مِنَ الْعَدَامْ وَإِلىَ الْوُجُودْ.. ثُمَّ الْعَدَامْ بَعْدَ الْوُجُودْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ طَهَ رَسُوْلِ اللَّهْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ يَس~ حَبِيْبِ اللَّهْ

Aku biyen ora ono

Lan Saiki dadi ono

Besok meneh ora ono

Podho bali maring Rahmatulloh

Ayo-ayo podho ngibadah

Mumpung isih ono uripe

Badan siji digowo mati

Ojo koyo kebo sapi

Luwih eco luwih Mulyo

Rasane wong ning suwargo

widodari Patang puluh loro

Kasur babut mendhut-mendut

Kursi gading ranjang kencono

Klambu sutro ditetes Inten

Cawisane wong kang bekti

Maring pengeran kang Moho suci

Luwih loro luwih susah

Rasane wong ning neroko

Klabang geni Ulo geni

Rantai geni Godho geni

Cawisane wong kang dosa

Gumampang dawuh pengeran

Ojo gumampang

Tinggal sembahyang

Ono tangis Kelayu-layu

Tangise wong wedi mati

Digedongono dikuncenono

Wong mati mongso wurungo

Puji-pujian Rojab jelang Romadhon-1

(‘Asar)

أَللَّهُـمَّ بَارِكْ لَنَا فِى رَجَبَ وَشَعْبَانَ ..

أَللَّهُـمَّ بَارِكْ لَنَا فِى رَجَبَ وَشَعْبَانَ ..

أَللَّهُـمَّ بَارِكْ لَنَا وَبَلِّـغْنَا رَمَضَانَ

أَللَّهُـمَّ بَارِكْ لَنَا وَبَلِّـغْنَا رَمَضَانَ

Yalloh gusti kito nyuwun berkahipun wulan rojab

Yalloh gusti kito nyuwun berkahipun wulan sa’ban

Yalloh gusti kito nyuwun berkahipun wulan romadhon

Yalloh gusti kito nyuwun menangi wulan romadhon

29.Puji-pujian Romadhon-2

مَرْحَبًا يَاشَهْرُ رَمَضَانْ.. مَرْحَبًا شَهْرُ الصِّيَامِ

مَرْحَبًا شَهْرُالْعِبَادَةْ.. مَرْحَبًايَا خَيْرَ خَلْقِ اللَّهْ

عَالِمُ سِرٍّ وَّأَخْفَى .. مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ

رَبِّ فَارْ حَمْنَا جَمِيْعَا.. وَامْحُ عَنَّا السَّيِّئاَتِ

رَبِّ فَارْ حَمْنَا جَمِيْعَا.. بِجَمِيْـعِ الصَّالِحَاتِ

Puji-pujian Romadhon-3

Magrib & Isya

رَمَضَانُ قَدْ جَاءَ نَا فَبِجَاءِ رَمَضَانَ

رَبِّ لَقَدْ حَازَالْمُنَا مَنْ هُوَ أَحْيَى شَهْرَنَا

فِيْهِ لَيْلَةُ قَدْرِنَا رَبِّ آتِـيْهَا إيّاَ نَا

فِيْ قَدْ عَلَى ثَوَابَنَا ثَوَابَ اَلْفِ شَهْرَنَا

بِالَّذِيْ يُجِيْبُ بِنَا فِى عَظِيْمِ سَيِّدِنَا

سَيِّدِنَا أَحْمَدِنَا صَلَّى عَلَيْهِ رَبُّنَا

Qito Syukur mring pengeran datenge wulan romadhon

Bejo sekabehe insan kang miturut dedawuhan

Baca Juga  Lirik Lagu Kisah Sang Rosul Lengkap Dan Tombo Ati, Lir Ilir

Sampun nampeni ganjaran laelatul qodri minna syahr peparingan mring ganjaran lir ganjaran sewu wulan

Duh gusti mugi kasihan welasan mring abdi Tuan

Mring agunge kasih Tuan jeng Muhammad kang –pungkasan.

Puji-pujian solli wasallimda

(Isya)

صَلِّ وَ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَى احْمَدَ…2x

وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

Eman eman temen wong bagus ora sembayang

Eman eman temen wong bagus ora sembayang

Nabi yusuf luwih bagus yo sembayang 2x

Eman eman temen wong ayu ora sembayang

Eman eman temen wong ayu ora sembayang

Siti Fatimah luwih ayu yo sembayang 2x

Puji-pujian allohumarhamni bilqour’an

(magrib/isya)

أَللَّهُـمَّ ارْ حَمْنِيْ بِالْقُرْآنْ.. وَاجْعَلْهُ لِيْ إِمَامًا وَنُوْرًا وَهُدًى وَّرَحْمَةْ.أَللَّهُـمَّ ذَكِّرْنِيْ.. مِنْهُ مَا نَسِيْتُ وَعَلِّمْنِيْ مِنْهُ مَاجَهِلْتُ..وَارْزُقْنِيْ تِلاَوَتَهُ آنَاءَ الَّيْلِ وَأَطْرَافَ النَّهَارْ..وَاجْعَلْهُ .. حُجَّةً لِيْ .. يَا رَبَّ الْعَالَمِينْ.

Puji-pujian urip neng alam ndunyo

(‘Isya)

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ مُحَمَّدٍ .. وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينْ

Urip neng alam ndunyo ora sa’lawase

Koyo wong lelungan ono dalan mampir ngombe

Omah gedung suwargo kanggo wong kang podo iman

Utawa neroko kanggo wong kang nurut setan

36.Puji-pujian solawat nariyah

(cocok maghrib)

37.Puji-pujian Solawat Nuril Anwar

(Magrib)

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ نُوْرِ الْأَنْوَارْ.. وَسِرِّ الْأَسْرَارْ وَتِرْيَاقِ الْأَغْيَارْ..وَمِفْتَاحِ بَابِ الْيَسَارْ.. سَيِّدِنَا وَمَوْلَنَا.. مُحَمَّدِنِ الْمُخْتَارْ.. وَ آلِهِ الْأَطْهَارْ وَأَصْحَابِهِ الْأَخْيَارْ .. عَدَدَ نِعَمِ اللَّهِ وَإِفْضَالِهْ

38.Puji-pujian solawat tibbil qulub

اَللَّهُـمَّ صَلِّ.. عَلىَ سَيِّدِنَا.. مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوْبِ وَدَوَائِهَا.. وَعَافِيَةِ الْأَبْدَانِ وَشِفَائِهَا .. وَنُوْرِالْأَبْصَارِوَضِيَاِئهَا .. وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ

38.a.Puji-pujian solawat Nurizdati

اَللّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلىَ سَيِّدِنَا (وَمَوْلَنَا)مُحَمَّدِ نِ النُّو رِ الّذَاتِىْ وَالسِّرِّ السَّارِىْ فِى سَائِرالْاَسْمَاءِ وَالصِّفَاتِ ـ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمْ

38.b.Puji-pujian solawat Jalbur rizqi

اَللّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ.. سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ.. صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهَا عَلَيْنَا الْاَرْزَقْ .. وَتُحَسِّنُ بِهَا لَنَا الْاَخْلاَقْ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ

Puji-Pujian Maula yasol

(‘Isya)

مَوْلاَيَ صَلِّ وَسلِّمْ دَائِمًا أَبَدَا * عَلَى حَبِيْبِكَ خَيْرِ خَلْقِ كُلِّهِمِ

هُوَالْحَبِيْبُ الَّذِيْ تُرْجَى شَفَعَتُهُ * لِكُلِّ هَوْلٍ مِّنَ اْلاَهْوَالِ مُقْتَحِمِ

يَارَبِّ بِالْمُصْطَفَى بَلِّغْ مَقَاصِدَنَا* وَاغْفِرْ لَنَامَامَضَى يَاوَاسِعَ الْكَرَمِ

Puji-pujian do Elingo

(‘Asar)

اَللّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ، عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللَّهِ..

Do elingo iki zamane wis tuwo

Tuntunan agomo do dianggep kuno

Lakonono ajarane wali songo

Sing ra kerso ojo nyacad ojo ngino

Ajarane wali songo werno-werno

Dzikir tahlil kirim dungo lakonono

Moco qur’an lan sholawat kuli’ noho

Ziaroh kubur ojo nganti dilale’no

Ono carane dakwah klawan budoyo

Umpamane koyo sunan kali jogo

Pituture mlebu ati ora kroso

Tuntunan Agomo biso di amalno

Wis kabukten rikolo zaman sa’mono

Akeh poro manungso nyembah braholo

Banjur sadar laku musyrik ditinggalno

Podo nderek ajarane wali songo

 

Puji-pujian Eling-Eling Siro Menungso

(‘Isya)

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ طَهَ رَسُوْلِ اللَّهْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ يَس~ حَبِيْبِ اللَّهْ

Eling-eling siro manungso

Temenono anggonmu ngaji

mumpung durung ketekanan

Malaikat juru pati

Luwih susah luwih loro

Rasane wong nang neroko

Klabang kores ketunggeng kolojengking

Klabang geni ulo geni

Alah rante geni gada geni

Cawisane wongkang duroko

Wongkang mampang dawuh pangeran

Gumampang dawuh pangeran

Luwih mulyo luwih mukti

Rasane wong ono suwargo

Patang puluh loro widodari

Kasur babut gari ngenggoni

Cawisane wongkang bekti

dawuh pengeran kang moho suci

Puji-pujian Ayo Ngibadah

(“Isya)

اَللَّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ، عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللَّهِ..

Sdoyo dulur mumpung isih waras

Ayo ngibadah sartane ikhlas

Tuwo enom podo mikiro

Jeneng manungso mesti le loro

Yen wis loro banget susahe

Badan apes eling salahe

Dek ngrasani ora berduli

Ngamal bagus den-lali lali

Sdoyo dulur monggo dho ngaji

Gawe sangu besuk yen mati

Perkoro repot kudu den bagi

Godhane setan ojo dituruti

Sebab wong mati iku wis mesti

Lamon ra ngaji bakale rugi

Ono kubur setengah mati

Mungkar lan nakir podho nggebugi

Wong tuwo loro wajib nuturi

Marang anake den wulang ngaji

Yen raiso pasrah mbah kyai

Supoyo mbesuk biso manfangati

Pujian Setelah Adzan : Sandangane Diganti Putih (Asar)

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ طَهَ رَسُوْلِ اللَّهْ

صَلاَةُ اللَّهْ سَلاَمُ اللَّهْ عَلىَ يَس~ حَبِيْبِ اللَّهْ

Sandangane diganti putih

Mertanda’no raiso mulih, raiso mulih

Tumpakane kereto jowo

rodo papat rupo menungso

ditutupi anjang-anjang

diurugi disiram kembang

tonggo-tonggo podo nyawang

podo nangis koyo wong nembang

Toto Kromo

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ… مُحَمَّدْ شَافِـعِ الْآ نَامْ

وَآلِهِ وَصَحْبِهِ… وَسَلِّمْ عَلىَ دَوَامْ

Wajib anak neng wong tuwo

Kudu nganggo toto kromo

Tindak tanduk kang prayogo

Una uni ojo sembrono

Kon sekolah kudu mangkat

Dikon ngaji kudu ngerti

Saben wektu kon sembayang

Siro kabeh wajib tumandang

Ayo poro konco-konco

Saben sore mangkat ngaji

Lamon siro ora ngaji

Nganti tuwo ora ngerti

Puji-Pujian Zakat

اَللَّهُـمَّ صَلِّ عَلىَ… مُحَمَّدْ شَافِـعِ الْآ نَامْ

وَآلِهِ وَصَحْبِهِ… وَسَلِّمْ عَلىَ دَوَامْ

Wong Islam kang menangi

Surupe wulan romadhon

Kewajiban zakat fitrah

Patang mud bahan pikuat

Zakat pari sepuluh persen

Lamon ora ragad banyu

Yen ragad banyu Limang persen

Kang liyo neng kitab lan guru

Puji-Pujian Haji

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهْ…اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينْ

مُحَمَّدٌ رَّسُوْلُ اللَّهْ… صَادِقُ الْوَعْدِ الْاَمِينْ

Lamon kuoso lungo haji

Ojo lali sing dinafkahi

Haji iku cukup mung siji

Maslahat tonggo jo nganti lali

Ihrom wukuf towaf lan sangi

Tahallul ngetho’ rambut tlungiji

Yen wukuf ra dilakoni

Tahun sa’ bare wajib mbaleni

Puji Pujian Saben malem jum’at

صَلِّ وَ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَى احْمَدَ…

وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

Saben malem jum’ah ahli qubur tilik omah

Saben malem jum’ah ahli qubur tilik omah

Perlu nyuwun ayat qur’an sa’ kalimah

Lamun ora diwenehi banjur bali karo mrebes mili

Bali meng kuburan nyunggi tangan karo tetangisan

Puji-Pujian gusti kulo nyuwun udan

اَللَّهُ يَا كَرِيمْ أَنْزِلْ عَلَيْنَا ×2

مِنَ السَّمَاءِ مَاءً مِدْرَارَا ×2

Gusti kulo nyuwun udan ingkang deres

Gusti kulo nyuwun udan ingkang deres

Supoyo bumi teles supoyo pikiran anyes

Supoyo bumi teles supoyo pikiran anyes

Puji Pujian Setelah Adzan Urip pisan (cocok ‘Isya)

اَللَّهُـمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلىَ..، سَيِّدِنَاوَمَوْلَنَا مُحَمَّدٍ ،

عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ ا للَّهِ صَلاَةً ..، دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللَّهِ..

Urip pisan ora mung jajal-jajalan

Ngamal iro anekseni tahun wulan

Lawas-lawas siro bakal ketimbalan

Mring ayunaning Alloh Ambal-ambalan

Ojo demen rambut dowo ireng dadi

Mbesuk tuwo uwan mumpluk koyo medi

Menyang langgar menyang mesjid podo ngaji

Sapuh anem mboten dipun wiji-wiji

Puji Pujian Setelah Adzan Ojo dumeh (Maghrib)

صَلِّ وَ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَى احْمَدَ…

صَلِّ وَ وَسَلِّمْ دَائِمًا عَلَى احْمَدَ…

وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

وَالْآلِ وَالْأَصْحَابِ مَنْ قَدْ وَحَّدَ..

Ojo dumeh pinter banjur do keminter 2x

Pinter yen ora bener uripe bakal keblinger 2x

Ojo dumeh ayu banjur do kemayu 2x

Elingono tuwomu ompong peyot ora ayu 2x

Ojo dumeh sugih banjur do semugih 2x

Bondo iku mung nyilih mbesuk bakale mulih 2x

Ojo dumeh mlarat banjur ragelem sholat 2x

Mlarat yen ora sholat rugi dunyo lan akherat 2x

PUJI-PUJIAN ISTIGHFAR MUGI MUWUHI ROHMAT (SHUBUH)

اَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ الْعَظِيمْ
اَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ الْعَظِيمْ
اَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ الْعَظِيمْ
إِنَّ اللّٰهَ غَفُوْرٌ رَحِيمْ

Gusti Alloh kulo nyuwun ngapuro
Gusti Alloh kulo nyuwun ngapuro
Sekatahahe dosa kulo
Dosa agung kelawan ingkang alit

Mboten wonten ingkang saged ngapuro
Mboten wonten ingkang saged ngapuro
Sanesipun Tuhan kang Moho Agung
Kang ngratoni sekathahe poro ratu

Nggih meniko Alloh asmane
Nggih meniko Alloh asmane
Kang kagungan sifat Rohman
Kang kagungan sifat Rohim

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ عَلٰى
اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ عَلٰى
سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ
وَعَلٰى آلِهِ مُحَمَّدْ

Gusti Alloh mugi muwuhi Rohmat
Gusti Alloh mugi muwuhi Rohmat
Dumateng kanjeng Nabi Muhammad
Soho dateng kawulo warganipun

لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ
لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ
لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ
إِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ

لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهْ
لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهْ
مُحَمَّدٌ رَسُوْلُ اللّٰهْ
صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمْ

Satu pemikiran pada “Pujian Setelah Adzan Liriknya Sangat Lengkap”

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.